Termékek Menü
Itt jársz: > >

Rólunk

Baba Erka a Nagymamám volt, egyszerű bolgár falusi asszony, akinek a legnagyobb szegénység közepette is igénye volt a szépre. Saját tartású birkáinak kézzel nyírt és tisztított bundájából font fonalat, abból került aztán a háznál meleg takaró, sapka, sál és pulóver az egész családnak.

Egész életét végikísérte a kézimunka, mint ahogy az általa készített darabok is egy életre szólnak. A babaruhától a szemfedőig mindent maga készített, folyton ott csilingelt a kezében a tű, gurult utána a fonalgombolyag, amerre járt.

Tőle kaptam örökségbe ezt az örömforrást, a teremtés élményét, amit átélek, miközben egy szál fonalból egyszercsak vidám gyereksapka, elegáns pulóver vagy meleg mamusz keletkezik. Aki kötött vagy horgolt valaha is, az jól tudja, hogy egy kézzel készült holmi valójában kettős ajándék: a készítése ajándék annak, aki adja, a viselése ajándék annak, aki kapja.

Ezt az örömöt szeretnénk megsokszorozni a családi vállalkozásként indított Baba Erka Fonalkuckóval. Szeretnénk, ha minél többen találnának rá a kötésre és horgolásra mint az alkotás, az önmegvalósítás, a kikapcsolódás lehetőségére. Hiszünk abban, hogy a kézzel készült holmik mit sem veszítettek értékükből, és meggyőződésünk, hogy a mai világban már nem úri passzió a minőségi alapanyagok használata.

Nálunk mindig természetes alapanyagokból készült, igényes és kedvező árfekvésű fonalakat találsz. Nagy gondot fordítunk arra is, hogy folyamatosan bővítsük ingyenes mintatárunkat, hogy sose maradj inspiráció nélkül.

Céljaink elérésében partnerünk az egész Európában ismert norvég DROPS Design, amely prémium minőségű, mégis elérhető árú termékeivel és több, mint 6000 ingyenesen hozzáférhető mintájával számunkra egyértelműen a legjobb választás. Bízunk benne, hogy számodra is!

Farkas Erika

Baba Erka Fonalkcukó

Üzemeltető: a DEA LUX Kereskedelmi Betéti Társaság
Cégjegyzékszám Cg. 13-06-069867
Székhely: 2131 Göd, Tompa Mihály utca 11.
Adószám: 21381425-2-13